Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 19 октября 2023, вопрос №95183

Розлучення пари, поділ майна

Перебував з хлопцем у цивільному шлюбі. Разом придбали багато речей, за час відносин . Хочемо розійтися, а майно не знаємо як поділити. Хочемо згідно чинного законодавства україни. Проконсультуєте?

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Ваше питання врегульовано Сімейним кодексом.

    Якщо жінка та чоловік проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.

    У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності, частки майна жінки та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними.

    Бутенко Юлія Юріївна

    Доброго вечора! Майно можна розподілити за бажанням (не в рівних частках) і це не буде суперечити сімейному законодавству. Або ж інший варіант усе майно розподілити у рівних частках по 1/2. Потрібна детальна консультація, натискайте "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України