Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 23 октября 2023, вопрос №95385

Разорвать отношения с мужем.

Добрый день. Я Елена. Я хочу решить проблему с мужем мирно,посоветуйте как лучше это сделать. Не намерена с ним дальше вместе жить. Сейчас мы живем в моем доме,который от отца моего дарственно подаренный. Он там прописан. Предлагаю ему ,что б по хорошему нашёл себе отдельно квартиру и ушёл,не разводясь. Остаться людьми. Его слова,что уйдет если я отдам 500тис. грн. Его позиция такая,когда он был на службе присылас мне деньги на проживание с нашим сыном. И считает,что я ему теперь должна их отдать.Помогите советом как поступить,пожалуйста.

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Начните сперва с развода. Исходя из того, что дом Вам подарен - предметом разделения не будет. После этого выселите в судебном порядке.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви не зобов'язані нічого повертати, це 100%. Правовідносини у сфері позики у даній ситуації відсутні, оскільки кошти він надсилав на добровільній основі, у тому числі для утримання дитини.

    Ви можете зняти його з місця реєстрації за власною заявою, поданою до ЦНАПу.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Ви можете подати позовну заяву до суду про розірвання шлюбу. Так як будинок належить виключно Вам, то чоловік не зможе претендувати на його половину після розлучення. Виписати чоловіка Ви можете без його згоди, як власник житла.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви не повинні віддавати кошти, котрі були переслані для проживання, адже стаття 180 Сімейного кодексу України говорить про те, що батьки зобов'язані утримувати дітей до досягнення ними повноліття, тобто 18 років.

    Так як квартира є Вашою особистою власністю - при розлученні чоловік не матиме ніякого права на неї.

    Крім того, якщо рідний батько дитини не присилає кошти на дитину, Ви перебуваючи у шлюбі, можете звернутись до суду для стягнення аліментів.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України