Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 23 октября 2023, вопрос №95414

звільнення із ЗСУ за сімейними обставинами - виховування неповнолітньої дитини батьком

Підкажіть, яка реальна ситуація та позиція судів на даний час, щодо звільнення із ЗСУ військовослужбовців-чоловіків, за сімейними обставинами, зокрема, виховування неповнолітньої дитини (без особливих потреб, без інвалідності); просто одноосібне виховування неповнолітньої дитини батьком, який є військовослужбовцем і має намір звільнитися. Матір дитини (колишня дружина) жива, але за кордоном і, наприклад добровільно пише заяву, що повертатися в Україну не буде та виховувати дитину не бажає, тобто відмовляється від виховування сама. Чи є сенс починати йти по такому сценарію?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Чинним законодавством України не передбачено процедури відмови батьків від дитини / батьківських прав. Фактично це означає, що по своїй волі, в тому числі запевнивши відмова від дитини / батьківських прав у нотаріуса, людина не перестає бути батьком чи матір'ю дитини.

    Звичайно Ви можете подати рапорт, додати документи. Спробуйте.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Можете навіть і не починати. Для статусу батька, який самостійно виховує дитину, треба, щоби в неї не було матері, або остання була позбавлена батьківських прав.

    З повагою, адвокат Айвазян

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Дмитро!

    Насправді вимагаються документи, що підтверджують відсутність матері (позбавлення батьківських прав відібрання дитини, смерть матері) як таку. Але згодний з Вами, дійсно варто проаналізувати судову практику з цього питання, можливо знайдемо щось тотожне до Вашої ситуації.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України