Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 26 октября 2023, вопрос №95583

Перетнути кордон до 18 років.

Доброго дня. Хочу дізнатися інформацію про перетнення кордону без супроводу батьків. Наскільки я зрозумів, мені потрібна згода батьків, завірена нотаріусом що я могу виїхати. Але є законопроект під номером 9480, де права змінюються і до 18-ти років перетинати кордон можливо тільки с супроводом одного з батьків та надання згоди іншого. Чи вступив в силу законопроект 9480? Чи можливо вибрати довіреним лицем особу, яка не є родичем, щоб перетнути кордон без батьків. Скажімо зазначити довірену особу, пасажиром автобусу, чи провідника автобусу, з яким я перетинаю кордон, та як це зробити, щоб не було проблем на перетині кордону. Хочу задати ще питання, но не впевнений що це по цьому розділу. Я планую податись на тимчасовий захист. Там є можливість отримати житво в любий момент. Питання в тому, чи змінеться мій статус Тимчасового захисту, на Біженця. Бо мені статус біженця не потрібен. Я їду для отпримання тимчасового захисту, і вкрай важливо щоб цей статус не змінювався на біженця, щоб не було обмежень виїзду. Дякую. Я хлопець, мені 17 років, хочу в ближайші місяці виїхати до Болгарії.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Законопроет, про який Ви питаєте в силу не вступив. Наразі право на виїзд має особа, якій виповнилось 16 років. В той самий час у Вас можуть виникнути проблеми при в'їзді в ЄС, тому раджу отримати попередньо консультацію в посольстві країни ЄС, де Ви збираєтесь в'їжджати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це поки що законопроєкт. Що стосується Вашого виїзду, то з території України Вас без проблем пропустять за умови виповнення 16 років. А от чи пропустять на території країн ЄС, раджу уточнювати у консульств.

    Успіхів. Всього доброго! З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України