Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 26 жовтня 2023, питання №95634

Арешт рахунку військовослужбовця

Як можна зняти арешт з рахунку військового. Відкрито провадження на суму близько 25 тисяч гривень і заблоковано всі картки.

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Можливо зняти арешт на одну картку, за умови надання виконавцю довідки про те, що дана картка є зарплатною. Або розблокувати суму 13400 на одній із карток.

    Або взагалі простіше - сплатити борг та закрити питання.

    Успіхів. Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    На сьогодні, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, боржники, на кошти яких накладено арешт, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця, не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня – 13 400 гривень.

    Для того, щоб боржнику зберегти право користуватися сумою 13 400 гривень щомісяця треба обов’язково звернутися до органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця (до того, хто наклав арешт) із заявою про визначення поточного рахунку для здійснення видаткових операцій.

    Виконавець, коли отримає таку заяву від боржника, повинен протягом двох робочих днів винести постанову про визначення рахунку для здійснення видаткових операцій. Цю постанову не пізніше наступного дня виконавець направляє до банку, в якому відкритий рахунок. Після цього постанова приймається банком до виконання і кошти в сумі 13 400 розблоковуються, а решта (якщо є) залишається під арештом та списується на погашення заборгованості.

    Якщо людина має декілька рахунків (в одному чи в різних банках) і має борг, вона все одно має право визначити лише один рахунок для здійснення видаткових операцій (де буде збережено право користуватися сумою 13 400 грн щомісяця). Лише один і лише в одному банку.

    Отже, Ви повинні звернутися до приватного виконавця, який наклав арешт на рахунки та визначити один рахунок на якому зможете користуватися 13400 грн на місяць. Усі рахунки будуть разблоковані тільки тоді, коли сума Вашої заборгованості буде повністю погашена.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    В Вашому випадку можливо лише часткове розблокування. Для цього Вам необхідно звернутися до державного виконавця з заявою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України