Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 ноября 2023, вопрос №95985

Розлучення розлучення розлучення

Доброго вечора .Цікавить таке питання- чи можливе розлучення якщо і позивач і відповідач за кордоном.Є 10-ти річна дитина.Вже 2 роки не проживаємо разом.На даний момент вагітна від іншого чоловіка.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Так, це можливо, якщо шлюб був укладений в Україні. Ви можете зробити це самостійно, подавши позовну заяву на розірвання шлюбу через систему "Електроний суд", або ж укласти угоду з адвокатом, який зробить все без Вашої участі.

    Єдина проблема у Вашому випадку в тому, що дитина від іншого чоловіка буде записана на Вашого чоловіка з яким Ви бажаєте розлучитись.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Так як у Вас є малолітня дитина, то розлучення можливе виключно в судовому порядку. Суд може провести розлучення без Вашої присутності та присутності чоловіка, жодних проблем в цьому немає.

    Строк розлучення, в залежності від суду, який буде розглядати справу, 2-5 місяців

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, цілком можливо. Зокрема Ви можете подати заяву через Електронний суд або зробити це за допомогою адвоката.

    Успіхів.

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, звичайно звернутися до суду з заявою про розлучення ви можете через електронний суд, але до позовної заяви відповідно до закону потрібно долучити оригінал свідоцтва про шлюб, без цього суд не прийме заяву. Тому в таких випадках краще буде це зробити за допомогою представника, крім того для прискорення процесу бажано щоб ваш чоловік написав відзив, інакше суд буде переносити засідання, а якщо врахувати, що ви обоє за кордоном, і в такому випадку у суда не буде підтвердження отримання документів вашим чоловіком, то це може затягтися на довгий час. Тому, я б вам радила звернутися до адвоката, бо в процесі можуть виникнути питання.

    Потрібна допомога, звертайтесь.

    Ангеліна
    Ангеліна 5 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Добрий день, розлучення буде відбуватись виключно через суд. Ви можете подати позовну заяву про розірвання шлюбу самостійно через Електронний суд, але найкращий варіант для Вас - це знайти в Україні адвоката, який буде займатись Вашою справою. Вам достатньо лише укласти з ним договір, далі він все зробить без Вашої участі.

    Можу зайнятись Вашим питанням. Звертайтесь, буду рада допомогти


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України