Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 05 листопада 2023, питання №96185

Сплачено 100% алементів держ. викон. наклав арешт на кошти та вимогає погашення аліментів

Вітаю. Маю всі квитанції щодо підтвердження перерахованих коштів на корист колишньої дружини згідно рішенню Апеляційного суду і вже надав їх державному виконавцю (далі ДВ) але ДВ визнав лише частину квітанцій такими що відповідає вимогам оскільки не всі квітанції у призначенні мали слово аліменти - половина або навіть більша частина мала у призначенні подібне : " Гроші на далі ім'я дитини". Щодо оскарження подібного неподобства виникає декілько запитань: 1. Чи потрібно оскаржувати постанову ДВ у тому самому районному суді першої інстанції який видав виконавчий лист чи це має бути звернення до іншого суду? 2. Щодо термінів - 10 днів які надаються боржнику після отримання їм постанови - це 10 рабочих днів без урахування вихідних чи разом з вихідними? 3. У разі якщо боржник сплачує суму з метою зняти арешт коштів (чи це буде подарунка стягувачу?), розраховуючи потім її повернути з усіма судовими витратами інтерпретувавши дії стягувача як незаконне збагачення і якщо це можливо то в який строк має бути подане звернення і в який суд? При зверненні до суду з метою оскарження дій ДВ як уникнути подальшої ескалації (кримінального провадження та суспільно корисних робіт? Чи реально оскаржити таки дії ДВ чи треба подавати позов на зняття арешту з коштів?

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 6 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня, якщо в призначенні платежу ви не вказували,що це аліменти, то дії виконавця правомірні, і оскарження до суду навряд чи буде на вашу користь. Оскаржувати дії виконавця треба до адміністративного суду строк рахується в календарних днях.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України