Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 06 ноября 2023, вопрос №96281

Тиммчасове посвідчення військовозобовязаного

Добрий вечір. Дякую за допомогу. Мене викликали з роботи в тцк сп, я пройшов ВЛК, стаціонарне обстеження, дали, що необхідно зробити, щоби поновити, я зробив, заплатив штраф, та мені було надано нове тимчасове посвідчення військовозобовязаного на 5 років, також дали ВОС, звання рядовий. Залишили обмежено придатним. Хочу знати, якщо через 5 років пройду ВЛК, мені вже будуть видавати військовий квиток, чи далі тимчасове посвідчення військовозобовязаного? І чи далі прийдеться іти на стаціонарне обстеження?

Ответы юристов (3)

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас, Андрій! Скажіть спасибі, що хоч щось дали та що не мобілізували, адже обмежено придатних у воєнний час цілком мобілізують без проблем.

    Тимчасове посвідчення є повноцінним військово-обліковим документом. Не плануйте на 5 років. Невідомо що через день чи через місяць буде.

    Як правило дійсно раніше видавали військові квитки. Можливо внаслідок значної кількості мобілізованих наразі невистачає бланків.. тим більше Міністерство оборони готує новий зразок військових квитків, що відповідатиме чинній редакції законів про військову службу, про мобілізацію. Тож не переживайте і живіть собі спокійно.

    Але враховуйте, що якщо що Вас мають право мобілізувати.

    З повагою, юрист Ярослав Турчин

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Можуть видати військовий квиток або ж знову тимчасове посвідчення. Проте ВЛК ви можете пройдете і раніше ніж через п'ять років,так як у період дії воєнного стану комісію, зазвичай, проходять раз на рік.

    Якщо ВЛК не зможе зробити висновок щодо Вашої придатності без направлення Вас до стаціонару, то так, мають право знову направити на обстеження до останнього.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня.

    ПО ПОВОДУ ПОЛУЧЕНИЯ ВОЕННОГО БИЛЕТА (ВРЕМЕННОГО УДОСТОВЕРЕНИЯ):

    - ВОЕННЫЙ БИЛЕТ:

    Указ Президента України

    Про Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцера запасу:

    Про Положення про військови... | від 30.12.2016 № 582/2016 (rada.gov.ua)

    ИЛИ

    - ВРЕМЕННОЕ УДОСТОВЕРЕНИЕ:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    21.11.2017 № 610

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України14 грудня 2017 р.за № 1511/31379

    Про тимчасове посвідчення військовозобов’язаного:

    Про тимчасове посвідчення військ... | від 21.11.2017 № 610 (rada.gov.ua)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України