Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 07 ноября 2023, вопрос №96317

Процедура легалізації перебування на території України

Шановні юристи заздалегідь дякую за відповідь. Ситуація наступна:
Сім'я в'їхала в Україну (серпень 2023 року)
Чоловік – громадянин Франції
Дружина та діти громадяни Болгарії
Дружина подалася (серпень або сент) у Києві на громадянство на підставі, що її
мама українка та донька в Україні народилася

Чоловік прострочив час перебування в Україні, і поки дружина не отримає громадянство і чекає на рішення він не поїде і не залишить їх.
Рішення щодо громадянства злегка затягнуте питанням (одному з дітей 14 років виповнилося і Україна просить довідку про несудимість з Болгарії (вони громадяни країни та ще Україна просить відмовитися від Болгарського громадянства).

Питання наступного характеру: - чи є процедура, за якої перебування чоловіка в Україні зробити більш легальним чи довідку, що він із сім'єю чекає на документ, щоб його не департували чи при виїзді не виникло проблем через прострочення? І як краще вчинити з громадянством Болгарії (відмовлятися чи краще на третє наприклад у Франції податись паралельно?)

Так само питання, що їм потрібно щоб виїхати в грудні за собакою (він ще громадянство не отримає щоб чоловікові зробити легальний в'їзд, а якщо вони виїдуть то потім він три місяці не зможе в'їхати) ось і незрозуміло як вчинити краще.

Ответы юристов (1)

    Тельманшон Микола
    Тельманшон Микола 5 месяцев назад

    Адвокат, г. Одесса, 3 года опыта

    Якщо чоловік вже перевищив строк перебування в Україні, то він ніяк не зможе легалізуватися. Краще зараз виїхати на 90 днів, а потім повернутися в Україну та подати документи на тимчасову посвідку та на дозвіл на проживання (якщо шлюб зареєстрований більш ніж 2 роки, або по дитині).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України