Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 07 ноября 2023, вопрос №96325

суборенда земельної ділянки

В яких випадках потрібна письмова згодою орендодавця на передачу в суборенду частини орендованої земельної ділянки комунальної власності? В договорі передбачено передача в суборенду.

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця (крім випадків, визначених законом). Якщо протягом одного місяця орендодавець не надішле письмового повідомлення щодо своєї згоди чи заперечення, орендована земельна ділянка або її частина може бути передана в суборенду.

    Якщо в договорі оренди зазначено, що орендар має право передавати земельну ділянку в суборенду, додаткових погоджень від орендодавця не потрібно. В інших випадках погодження орендодавця є необхідним. Також можливий третій варіант – пряма заборона суборенди, встановлена в договорі оренди.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Орендар має на це право, якщо це не заборонено договором оренди, і якщо при тому змінюється цільове призначення землі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо в договорі передбачено право суборенди, там так само має бути зазначено і про порядок надання земіл в суборенду, зокрема потребу в згоді власника земельної ділянки.

    Просто перегляньте уважно договір.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Потрібно бачити конструкцію згоди на суборенду в договорі.

    Якщо в договорі зазначено «Орендар має право передати земельну ділянку або її частину в суборенду в порядку, встановленому чинним законодавством України», то це означає необхідність отримання згоди орендодавця.

    Якщо просто «Орендар має право передати земельну ділянку або її частину в суборенду» то попередньої згоди не потрібно


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України