Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 10 ноября 2023, вопрос №96515

Чи можуть поновити виплати

Добрий день підкажіть будь ласка. Моя знайома є внутрішньо переміщеною особою (далі ВПО) та інвадом 3-ї групи, яка зареєстрована в м. Ірпінь Київської області. У вересні місяці 2023 року їй припинили сдійснювати виплати, про що не повідомили. Вона звернулася до органу соціальної служби, де в усній формі їй пояснили про наступне.
За перевіриними даними держреєстрів вона є власником 1/2 частини житлового будинку селі А. Київської області. А дана територія не відносяться до окупованих чи тих, на яких ведуться бойові дії. У разі, якщо таке житло мається площею 13,65 кв.м. на людину.
Як все це юридично правильно оформити та звернутися до органу соцзахисту?

Вихідні дані:
1. Знайома є власником 1/2 житлового будинку загальною площею 46,3 кв.м, житлова площа будинку 13,9 кв.м., 57 % зносу (про що зазначено в договорі купівлі-продажу).
2. Вона є інвалідом 3-ї групи
3. Вона зверталася в УПСЗН у м.Ірпінь Київської області.
4. Соціальні виплати отримувала з 07.08.2022 р. по 16.09.2023 р. (по 3000 тис. грн). З жовтня місяця вже не отмувала.
5. Дію довідки про групу інвалідності дійсна до кінця періоду бойових дій. Дякую

Ответы юристов (1)

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня!

    На підставі Постанови від 11 липня 2023 р. № 709 Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/709-2023-%D0%B... з 1 вересня 2023 р. виплати було припинено тим ВПО, які від моменту ухвалення даної Постанови в тому числі мають у власності житло, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 кв. м на одного члена сім’ї. Тобто не має значення статус інвалідності у вашої знайомої. Наявність такого житла є самостійною підставою для позбавлення виплат ВПО.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України