Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 19 ноября 2023, вопрос №97059

Як взнати чи були несанкціоновані витрати з картки спадкодавця після смерті?

Після смерті батька його банківська картка, і фінансовий телефон з банківським додатком опинився у розпорядженні його коханки. Мені достовірно відомо, що готівкові гроші, які батько мав намір передати мені у спадок ця жінка присвоїла. Тому є всі підстави підозрювати, що з карток нею також були частково зняті або переказані гроші. Точних сумм залишків мені не відомо, щоб я міг впевнитись у зворотньому. Після відкриття спадкової справи нотаріус зробив запит про залишки на рахунках у Приватбанку, але сказав, що дані про витрати з рахунків виходять за рамки спадкової справи і цю інформацію банк не надасть. У Приватбанку на гарячій лінії сказали, що по свідоцтву про право на спадщину на ці рахунки виписку по витратам мені не нададуть, а тільки видадуть гроші. Як вирішити цю колізію і отпримати виписку по операціям з рахунками здійсненими після смерті? При цьому наразі немає мети притягати її до відповідальності, так як батько просив залишити їй частину майна.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, таку інформацію можуть надати за запитом поліції. Тому звертайтесь до поліції з заявою про викрадення коштів.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Таку інформацію можна отримати у банку лише за рішенням суду. Також її може отримати спадкоємець коштів на рахунку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Порядок розкриття банківської таємниці врегульовано ЗУ "Про банки і банківську діяльність".

    Законом містить перелік суб'єктів, які мають право витребувати таку інформацію.

    Також розкриття банківської таємниці можливо згідно рішення суду в порядку встановленому ЦПК України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України