Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 20 ноября 2023, вопрос №97101

Податок на приватизовану ділянку

Моє запитання."Купила приватизовану земельну ділянку 0,39 га сільськогосподарського призначення. Чи повинна слачувати податок на землю?"
Відповідь юристів , що дають посилання на земельний кодекс розсмішила. Якби я могла трактувати законодавство , я б до вас не зверталася.
Чи відповідаєте так, щоб до вас звернулися за платною консультацією???????????????????????????
Відповідь не про що!!!!!!!!!!!!!!!

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Земельний податок - обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів( п.п. 14.1.72 статті 14 Податкового кодексу України).

    Платниками податку на землю є (п.п. 14.1.72 Податкового кодексу України, п. 269.1 Податкового кодексу України):

    власники земельних ділянок - - юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно ( п.п. 14.1.34 статті 14 Податкового кодексу України) та земельних часток (паїв);

    землекористувачі - юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які користуються земельними ділянками державної та комунальної власності:

    на праві постійного користування;

    на умовах оренди ( п.п. 14.1.73 статті 14 Податкового кодексу України) .

    платники орендної плати - землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди ( п. 269.1.2. статті 269 Податкового кодексу України).

    Від сплати податку на землю звільняються такі категорії фізичних осіб (ст. 281 Податкового кодексу України):

    особи з інвалідністю першої і другої групи;

    фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

    пенсіонери (за віком);

    ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

    фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

    власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, які передали ці ділянки та паї в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

    • Ірина Клиент 5 месяцев назад

      Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

      • для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш ніж 2 га;
      • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах — не більш ніж 0,25 га, в селищах — не більш ніж 0,15 га, в містах — не більш ніж 0,10 га;
      • для індивідуального дачного будівництва — не більш ніж 0,10 га;
      • для будівництва індивідуальних гаражів — не більш ніж 0,01 га;
      • для ведення садівництва — не більш ніж 0,1
      • Мені вже два роки не приходить жоден платіж

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України