Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 24 ноября 2023, вопрос №97424

Документи для перетину кордону

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, які документи потрібні для перетину молдаво-українського кордону на автобусі з метою транзиту?

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Документами, необхідними громадянам України для в'їзду-виїзду, прямування транзитом та перебування на території Республіки Молдова, які визначено Угодою між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про безвізові поїздки громадян від 18 травня 2001 року, є: паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка (за наявності суднової ролі або виписки з неї), посвідчення члена екіпажу повітряного судна (за наявності запису в польотному завданні або виписки з нього), свідоцтво на повернення в Україну (тільки для повернення в Україну), проїзний документ дитини.

    Враховуючи вищезазначене, повідомляємо, що громадянин України може перетнути державний кордон України на виїзд до Республіки Молдова за дійсними документами визначеними Угодою. Для отримання детальної інформації щодо порядку в’їзду на територію іноземної держави Ви можете звернутися до відповідного Посольства або консульської установи іноземної держави.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Хто саме буде претинати кордон чоловік, жінка, чи сімейна пара з дитиною? Для жінок достатньо закордонного паспорта. Для чоловіків необхідні підстави для перетину кордону згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України, у більш зручному виді вони зазначені на офіційному сайті ДПСУ https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Діана!

    Якщо мова іде про Вас, то буде достатньо закордонного паспорту.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Достатньо буде закордонного паспорта.

    Успіхів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України