Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 27 ноября 2023, вопрос №97602

Вручення мобілізаційної повістки студенту

Добрий день, шановні юристи.

Мені за місцем роботи надійшла повістка для проходження ВЛК та уточнення даних.

ВЛК майже пройшов (придатний) і діло дійшло до висновку комісії.
Висновок комісія робить тільки після того, як змушує підписати мобілізаційну повістку зʼявитись завтра до ТЦК.

Шаблон повістки , ще раз, не на уточнення даних, а саме на мобілізацію.

На даний момент я студент денної форми навчання та не хочу підписувати повістку.

Яким чином мені допройти ВЛК та не отримати мобілізаційну повістку?

П.С.
Необхідну заяву із супутніми документами та описом вкладення я вже направив до ТЦК та маю відмітку щодо отримання пакету документів.

Дякую

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, студенти мають право на відстрочку.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    1. Рішення про мобілізацію може бути прийняте тільки після проходження ВЛК, а тому вимога щодо отримання повістки є незаконною.

    2. У випадку, якщо без цього не дають можливість закінчити проходження ВЛК - подати скарги до ИЦК вищого рівня, Міноборони, "гарячу лінію" уряду

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Вимога ТЦК незаконна. Спочатку Ви повинні отримати рішення ВЛК щодо Вашої придатності до військової служби, а вже після цього Вам мають право видати мобілізаційне розпорядження.

    До того ж Ви маєте законне право на відстрочку, як студент, про що вже належним чином повідомили військомат.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Сергію!

    Так як Ви маєте право на відстрочку при особистому візиті до ТЦК обов'язково зареєструйте заяву про відстрочку - для цього її необхідно подати в 2-х екземлярах. На другому екземлярі ТЦК має проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: печатку/підпис та дату прийому. Ви цей екземляр маєте залишити в себе, як доказ подачі документів про відстрочку.

    Уважно читайте, яку повістку Вам надають для підпису - якщо мобілізаційне розпорядження або повістку на відправку - вимагайте скласти акт відмови, де зазначите, що не підлягаєте призову під час мобілізації, адже маєте право на відстрочку про ТЦК відомо.

    З повагою, Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України