Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 29 ноября 2023, вопрос №97731

Чи можна виїхати у вільну частину України з Луганщини

Добрий день. Я живу на тимчасово окупованій території України, а якщо точніше, то в місті Луганську. Українського паспорту в мене нема. Є у мами, але срок вже стік багато років тому. Хочу виїхати у вільну територію України та отримати там паспорт. Чи можна це зробити? Як перейти кордон? Чи треба мені робити паспорт РФ щоб це зробити, чи можна так

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Виїхати з Луганська на підконтрольну територію України Ви зможете лише через третю країну (краще Грузія чи Молдова). Очевидно, що Вам для того знадобляться документи РФ.

    Після того треба пробувати заїхати в Україну. Треба мати із собою хоча б свідоцтво про народження, а все решта вже пояснювати прикордонникам.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Питання досить неоднозначне. Ви не зможете виїхати за межі території РФ без наявності закордонного паспорту РФ.

    Щодо подальших дій, багато що залежить від Вашого віку та наявності свідоцтва про народження виданого органом РАЦС України. При наявності свідоцтва, Ви можете звернутись до дипломатичних установ або до філіалів ДП "Документ", розташованих в деяких країнах (наприклад Польщі) за отриманням паспорту України, на підставі якого буде можливість в'їхати до України.

    Потрібно мати при собі документи підтверджуючи реєстрацію на території Луганська до окупації

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Питання дійсно складне, адже на територію України без належним документів Вас можуть не пропустити. І покинути територію рф без закордонного паспорту ВИ також не зможете.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України