Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 01 декабря 2023, вопрос №97872

Якщо пропустили строк прийняття спадщини?

Оформлення право власності при спадкуванні за законом. Проживали разом із спадкодавцем. Правовий супровід процедури прийняття та оформлення спадщини.

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталя!

    Незрозуміло, що саме Вас цікавить. Більша частина процедури щодо отримання спадщини знаходится в компетенції нотаріуса. Він же надасть відповіді на всі Ваші питання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вам необхідно звернутися до нотаріуса із заявою про видачу свідоцтва про спадщину.

    Якщо спадкоємці проживали разом із спадкодавцем - вони прийняли спадщину автоматично! З повагою, юрист Дерій В.О.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    За потреби можу надати правовий супровід, але для початку потрібно звернутися до нотаріуса. Або більш детально опишіть, що саме сталось.

    Успіхів.

    Богун Сергій Павлович

    Це питання вирішується в судовому порядку. Насамперед необхідно отримати відмову нотаріуса.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. Згідно із частиною 3 статті 1268 Цивільного кодексу України, спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу (шість місяців з дня смерті спадкодавця), він не заявив про відмову від неї. Відмова від спадщини оформляється в нотаріуса.

    Спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є майно та/або майнові права, які обтяжені, та/або нерухоме майно та інше майно, щодо якого здійснюється державна реєстрація, зобов’язаний звернутися до нотаріуса або в сільських населених пунктах - до уповноваженої на це посадової особи відповідного органу місцевого самоврядування за видачею йому свідоцтва про право на спадщину на таке майно.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Під спадкоємцями, які постійно проживали разом зі спадкодавцем, розуміються спадкоємці, які фактично проживали разом з ним за однією адресою та були зареєстровані (прописані) там само разом зі спадкодавцем.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України