Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 01 декабря 2023, вопрос №97902

130, суд провели без участия обвиняемого. Суд не уведомил дату проведения суда.

Добрый день.
Такая проблема, по 130 суд не уведомил обвиняемого повесткой или другим удобным способом вермя проведения суда.
В итоге суд был проведен без участия обвиняемого.
При поход в суд - оказывается что решение было вынесено еще полтора месяца назад, соответственно суд передал в исполнительную службу дело на изымание денег, блокирования счетов.
В суде при получении постановы дали реквизиты на 17 000 + сбор оплата штрафа.
Штраф оплатили на следующий день. Суд дал бумагу где указал что штраф оплачен.
Вопрос.
Исполнительная служба ссылается на то что оплата штрафа была совершена позднее чем 15-ти дневный срок оплаты с момента вынесения решения.
Теперь инкреминируют двойную оплату.

Исполнительная служка обратилась в суд за разнесением какую же суму далее изымать, 17 или 34.
Я так понимаю что суд запросто может ответить что 34. Но как быть, если суд изначально не оповестил дату проведения судебного заседания и что он дал реквизиты на 17 тыс.
Спасибо за ответы...

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно частини першої статті 307 КУпАП Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтями 300-1, 300-2 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

    Відповідно штраф Ви повинні сплатити не з дня винесення постанови, а з дня вручення такої постанови!

    Згідно статті 251 КАСУ

    6. Днем вручення судового рішення є:

    1) день вручення судового рішення під розписку;

    2) день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення до електронного кабінету особи;

    3) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення;

    4) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду;

    5) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

    Якщо судове рішення надіслано до електронного кабінету пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення.

    Отже, якщо Вам належним чином не вручили рішення суду - відповідно додатково Ви не повинні сплачувати штраф у подвійному розмірі.

    Щодо розгляду справи без Вашої присутності, тут потрібно детальніше проаналізувати ситуацію, адже якщо Вас належним чином не повідомили про судове засідання - розгляд справи мав бути відкладений.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, не називайте себе обвинуваченим, ви правопорушник, і до вас застосовуються санкції передбачені Кодексом про адміністративні правопорушення. Тепер що стосується штрафу, якщо ви оплатили штраф на протязі 15 днів з моменту отримання постанови,то виконавча служба не повинна стягувати з вас подвійний розхмір, я думаю що суд надасть розьяснення, і виконавче провадження закриють.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України