Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 01 декабря 2023, вопрос №97935

скасування судвого наказу про стягнення боргу за утримання будинку

Добрий день! Чи є підставою скасування судвого наказу про стягнення боргу за утримання будинку на підставі, що стягувач вказав періодза який стягується болрг і сам же у розрахунку вказав 17 місяців з цього періоду, що мною було сплачено вчасно, а борг складає за 19 місяців.

Ответы юристов (10)

    Богун Сергій Павлович

    Судовий наказ – це особлива форма судового рішення, яке приймається в рамках наказного провадження, передбаченого Цивільним процесуальним кодексом України.

    ЦПК України передбачено процедуру оскарження судового наказу. Так, боржник має право протягом 15 днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування.

    Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі. В заяві має бути зазначено: 1) найменування суду, в який подається заява; 2) ім'я (найменування) стягувача та боржника, їхнє місце проживання або місцезнаходження; 3) наказ, що оспорюється; 4) посилання на обставини, які свідчать про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача; 5) посилання на докази, якими боржник обґрунтовує свої заперечення проти вимог стягувача; 6) перелік документів, що додаються до заяви.

    На практиці в більшості випадків суд скасовує судовий наказ та роз’яснює стягувачу його право звернутись з заявленими вимога

    • Олексій Клиент 5 месяцев назад

      Та причина, що я вказав про оплату в період три роки, які вказав стягувач що я постійно сплачував за пів періоду і стягувач не надсилав попереджень перед подачею до суду, подіє і суддя скасує наказ? Та у разі позитивного рішення можу я сплатити за ті місяці що я винен та не сплачувати інфляцію, 3% річних та судовий збір, а тільки сам борг?

    • Олексій Клиент 5 месяцев назад

      У вас остання фраза преривається. Куди потім суд порекомендує звернутися стягувачу і з якими вимогами? Мені кинули конверт з повідомленням до поштової скриньки. Буде доказом по номеру з конверта роздруківка з сайта Укрпошти про тркекінг цього конверта?

      • Богун Сергій Павлович

        До суду. Вимоги щодо стягнення боргу.

        • Олексій Клиент 5 месяцев назад

          Ви маєте на увазі коли скасують наказ вони подадуть наступну заяву до суду? Ви не відповіли по вірогідності по вказаной саме мною причини, щодо сплати додаткових нарахувань та щодо фіксації дати отримання наказу.

          • Богун Сергій Павлович

            Ініціатором скасування наказу може бути лише боржник - тобто Ви.

            Якщо Вас наказ влаштовує - не скасовуйте.

            Рішення щодо скасування приймається судом.

            У разі скасування наказу, стягувач має право звернутися до суду в загальному порядку - подання позову.

            • Олексій Клиент 5 месяцев назад

              Ще раз я збираюсь подавати на скасування, та мене все влаштовує. Я просто уточнію деяки деталі. При скасуванні усі нарахування також скасовуваються? Потім для урегулювання питання я сплачую борг і вже стягувач не зможе подати до суду і стягнути судовий збір і інше який він вже сплатив? Достатньо суду розпечатка трекінгу з сайту Укрпошти якщо я ніде не розписувався про отримання?

        • Олексій Клиент 5 месяцев назад

          Я задаю не зрозумілі питання? Може бути підставою відмови, якщо у мене не має електронного кабінету?

          • Богун Сергій Павлович

            Що Ви маєте на увазі під словом "нарахування". Стягувач звернувся до суду з заявою до якої додав розрахунок заборгованості. Суд видав наказ. В наказі зазначена сума для стягнення. Якщо Наказ буде скасовано - не буде суми для стягнення згідно цього наказу. Ваш борг не анулюється. Він залишається. Вразі скасування наказу стягувач має право звернутися до суду для стягнення заборгованість (у разі її наявності) шляхом подання позову. До позову додається розрахунок заборгованості...

            • Олексій Клиент 5 месяцев назад

              Цей новий позов буде вже не за спрощеною системою? Та я буду мати час сплатити і надати йому квітанції і підстави зникнуть? Для подачи до суду мені електронний каьбінет не потрібен? Достатньо роздруковкі з Укрпошти трекінгу та копії конверту з номером поштового відправлення?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України