Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 03 декабря 2023, вопрос №98037

Заява в нотаріуса від батька про необхідність догляду.

Добрий день. Таке питання потрібно написати в нотаріуса заяву від батька про необхідність догляду. Як її написати? Яка ціна приблизна буде в нотаріуса. Батькові 70 років. Його обов'язково самого вести до нотаріуса. Чи може вдома написати, а син завірити в нотаріуса.

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Не зовсім ясно. про яку заяву на догляд за батьком йде мова. Якщо для ТЦСЗ, то нотаріус тут не потрібен.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клиент 5 месяцев назад

      Сказали, що треба написати заяву в довільні формі в нотаріуса, що потребує догляду на основі висновку лкк. І що інших осіб, які його можуть доглядати немає.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Єдиним документом, який в даному випадку підтверджує необхідність догляду, - є довідка ЛКК форми 080-4.

        Хто питає у Вас заяву, завірену нотаріусом?

        • Андрій Клиент 5 месяцев назад

          Заява потрібна для звільнення з армії. Для підтвердження, що немає інших осіб , які можуть доглядати. Вибачте я там трохи неправильно написав. Потрібно написати заяву, що немає інших осіб, які можуть доглядати.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            В перший раз про так чую! В статті 26 ЗУ Про військовий обов'язок та військову службу такої умови не існує. Так що вимога незаконна.

    Богун Сергій Павлович

    Нотаріальні дії можуть бути вчинені за місцем проживання особи.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Для початку я б хотів більш детально розібратися у Вашій ситуацїі, оскільки не зовсім зрозуміло, що саме від Вас вимагають. А взагалі це можливо, нотаріус може приїхати навіть додому, але це у виключних випадках.

    Успіхів.

    • Андрій Клиент 5 месяцев назад

      Мені потрібно заяву завірену в нотаріуса, що немає інших осіб які можуть доглядати батька. Я можу сам піти до нотаріуса і оформити таку заяву? Що батька туди не вести.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Андрію!

        На заяві має бути підпис Вашого батька, тому думаю, що це неможливо без його участі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України