Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 грудня 2023, питання №98246

Відстрочка від призову

Чи маю я право на відстрочку мама інвалід 2 групи ( інвалід з дитинства ) ?
З чоловіком розведенні є ще брат але він проживає більше року закордоном .
За адресою проживання прописаний я і Мама .

Відповіді юристів (5)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства брат зобов'язаний утримувати Вашу матір незалежно від місця проживання.

    • Богдан Клієнт 5 місяців тому

      А ось це ? працездатні особи – це особи віком від 16 років, які проживають на території України і за станом здоров'я здатні до активної трудової діяльност

      • Богун Сергій Павлович

        Я Вам відповів як це на сьогодні. Якщо Ви іншої думки - подавайте заяву на отримання відстрочки і побачите результат. Я буду радий якщо помилився.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Ви можете отримати вілстрочку на підставі постійного догляду за мамоллю. Для того Вам треба, аби мама пройшла ЛКК та отримала довідку форми 080-4 з відміткою про необхідність постійного догляду.

    На підставі інвалідності таке не вийде, оскільки є брат, який також може утримувати матір.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але можуть бути проблеми із отриманням відстрочки, оскільки є брат. Раджу спробувати оформити висновок ЛКК про те, що мати потребує постійного догляду.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України