Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 11 грудня 2023, питання №98611

Возврат машины в Украину.

Добрый день!Можно ли продать машину на украинских номерах,которая находится в Испании, в Украине? Будут ли проблемы при выезде с Европы на таможне, так как машина будет на других госномерах?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Генадію!

    Без наявності авто в Україні продати і переоформити його в легальний спосіб Вам не дасться. Втім, Ви може його продати шляїом оформлення в Іспанії генеральної довіренності. Це, якщо, звичайно, покупець на це погодиться.

    Оформити довіренність можна в українському консульстві Іспанії або у місцевого нотаріуса.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Купити/продати авто Ви зможете лише в Україні, щоб це відбулось без особистої присутності Вам необхідно оформити довіреність.

    Авто ввозити в Уккраїну для перереєстрації НЕ ПОТРІБНО, адже Кабінет Міністрів ухвалив Постанову № 599 від 13 червня 2023 р. , яка визначає, що під час перереєстрації транспортного засобу проведення експертного дослідження не є обов'язковим, за винятком ввезення вживаних автомобілів з-за кордону вперше, та проводиться за бажанням власника авто.

    Під час перереєстрації транспортних засобів у зв'язку зі зміною їх власників, можна залишити наявні закріплені за транспортними засобами номерні знаки. Це закріплено в пункті 42 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, в якому зазначено, що номерні знаки з відповідною комбінацією цифр у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, у зв’язку із зміною їх власників (крім випадків, передбачених абзацом восьмим цього пункту), за бажанням особи, яка замовила послугу з перереєстрації, можуть залишатися за такими транспортними засобами.

    Довірена особа, після перереєстрації авто - повинна надати Вам свідоцтво про реєстрацію (техпаспорт).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України