Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 грудня 2023, питання №98629

Влк та заміна тимчасового посвідчення

Доброго дня, 8.09.23 пройшов ВЛК дали довідку про непридатність з виключенням з військового обліку, також за вимогою ТЦК написав заяву про заміну тимчасового посвідчення ( видане 2010)дали повістку на 14.09.23.Коли прийшов 14.09.23 повідомили ,що не готово.Не служив , перед цим 07.2023 пройшов першу ВЛК визнали тимчасово непридатним.
На сьогодні ТЦК не видає тимчасове посвідчення, грунтуючись тим, що 24.10.23 р мою довідку не затвердило вище стояча регіональна ВЛК(як мені сказали дана ВЛК перевіряє лише військових), Причин відмов не надають, і зобов'язують з'явитися і отримати повістку для проходження ВЛК в Обласному ТЦК.Місцеве ТЦК чомусь документи відправило на Обласне.
Звернувшись по роз'яснення до обласного, отримав відповідь ,що документів в них нема їх вилучили.
Відповіді чому не затвердили довідку з виключенням з військового обліку не надали.і знову обгрунтувати невидачу тимчасового посвідчення тим , що не погодили довідку вище ВЛК а саме регіональна, хоча проходити повторне ВЛК зобов'язують о Обласному ВЛК .
Питання наступне , які строки погодження Довідки ВЛК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.Та чи мають право працівники ТЦК відмовити в обміні тимчасового посвідчення військовозобов'язаного ссилаючись на непогодження Регіональної ВЛК?Поки що вони віддали старе на руки(2010 р).
Також питання як діяти в ситуації непогодження Регіональною ВЛК довідки про непридатність з виключенням з військового обліку, коли навіть не дають пояснень чому не погодили?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Як такових строків погодження ВЛК у нормативно-правових актах не існує. В деяких це займає місяць, у інших - 2. ТЦК, скорше за все, не видають Вам нове тимчасове посвідчення, оскільки в ньому повинна бути визначена Ваша придатність до проходження військової служби. Тому, у зв'язку з тим, що Ваше виключення й досі не затверджено, відповідно вони не мають змоги зробити запис у військово-обліковому документі. Якщо ВЛК Регіону не погодить виключення, Ви можете оскаржити їхні дії або до ЦВЛК, або одразу до суду.

    Відповідно до пункту 3.8 глави 3 Розділу ІІ Наказу МОУ №402:

    Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду. Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

    Згідно пункту 2.2 глави 2 розділу I вищезгаданного Наказу:

    "Штатні ВЛК є військово-медичними установами. Вони мають гербову печатку, кутовий штамп та утримуються за окремим штатом. До штатних ВЛК належать:

    Центральна військово-лікарська комісія (далі - ЦВЛК);

    ВЛК регіону".

    Пункт 2.4.10. зазначає наступне:

    "Постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 5 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Довідка ВЛК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку обов'язково повинна бути затверджена вищестоящею штатною ВЛК.

    Штатна ВЛК має право зробити контрольну комісію.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Строки затвердження рішень чинним законодавством не передбачені, на жаль, але дивна ситуація у Вашому випадку. Ви принаймні маєте право на інформацію щодо причин відмови у затвердженні рішення ВЛК. Ці причини, які скоріше за все були викладені в листі, точно довели до відома ТЦК.

    Йдіть до адвоката за місцем проживання і просіть подання адвокатського запиту до ТЦК та СП. На ВЛК не радив би йти без направлення.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України