Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 14 декабря 2023, вопрос №98724 250₴

Доброго дня! Військовий облік !

Доброго дня! Допоможіть будь ласка получив на роботі наказ для заміни облікових даних віськоматі ! Що потрібно знати,які документи потрібні передать ,а що ні? З наказом ознайомлений! Також на роботі видали бронь 6 місяців, являюсь студентом денної форми навчання
Чи можуть без мене внести ці дані передавши по електронній пошті! Дякую!

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович
    25.2%

    Доброго дня. Якщо ви ознайомлені з наказом під підпис вам треба з'явитися до ТЦК. Скоріше за все вас направлять на ВЛК. Ви повинні проходити його кожен рік. Якщо ви маєте броню, вам нічого хвилюватися плсю до цього ви маєте підстави для відстрочки у зв'язку з навчанням.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;

    З собою мати такі документи:

    Паспорт та код

    Витяг з наказу мін економіки про ваше бронювання

    Нотаріально завірені копії таких документів:

    Студентський квиток

    Довідка з навчального закладу про навчання

    Наказ про зарахування вас до навчального закладу.

    Вас не мають право мобілізувати, тому пам'ятайте це! І у ні якому разі не піддавайтесь тиску зі сторони працвників ТЦК. Проблем не має бути, на все добру.

    Дерій Владислав Олегович
    25.2%

    Доброго дня!

    Якщо Вас ознайомили з наказом під підпис - у Вас виник обов'язок з'явитися до ТЦК у час, який зазначено в наказі.

    Неявка без поважних причин є підставою для накладення штрафу у розмірі 3400-5100 грн за статтею 210-1 КУпАП.

    Ви маєте право на відстрочку з 2 підстав (бронювання та навчання на денній формі), для її оформлення Вам необхідно надати ТЦК такі документи:

    1. Заяву про відстрочку

    2. ВИТЯГ з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного

    3. Довідку з ВНЗ про навчання

    4. Контракт про навчання (за наявності)

    Ви можете в заяві про відстрочку вказати і одну підставу, якщо не встигаєте підготувати документи по іншій.

    Обов'язково зареєструйте заяву про відстрочку - для цього її необхідно подати в 2-х екземлярах. На другому екземлярі ТЦК має проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: печатку/підпис та дату прийому. Ви цей екземляр маєте залишити в себе, як доказ подачі документів про відстрочку.

    Якщо з самого початку заяву не реєструють - тоді відправляйте копії документів поштою цінним листом з описом вкладеного. Зберігайте квитанцію та опис вкладеного.

    Якщо Ви не проходили медогляд - Вас направлять на ВЛК.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25.2%

    Доброго дня, Іване!

    Оскільки Ви ознайомились з наказом про явку до ТЦК для оновлення облікових даних Вам потрібно з'явитись до військомату на дату зазначену у відповідному наказі. При тому, сковрше за все, Вас направлять на проходження ВЛК для визначення ступеня Вашої придатності до проходження військової служби.

    Проте не бачу з Вашого боку підстав для хвилювання, оскільки Ви маєте аж цілих дві підстави для відстрочки від мобілізації: бронь від підприємства та навчання у ВНЗ на денній формі. Вас ні в якому разі не мають права мобілізувати.

    Стаття 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    надає вичерпний перелік категорій осіб, які можуть мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації:

    Зокрема в ній зазначено:

    «Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;.

    На жаль, без Вашої присутності у ТЦК дані обновити Ви не зможете. Наразі внесення оновленних даних засобами електронного зв'язку не передбачене.

    Отже, при явці до ТЦК, Вам потрібно мати при собі наступні документи:

    паспорт,

    РНОКПП,

    військово-обліковий документ,

    витяг з Наказу Мінекономіки про Ваше бронювання,

    довідку форми 20 з ВНЗ,

    витяг з наказу про зарахування до ВНЗ,

    студентський квиток

    контракт (за наявності).

    Як також, потрібно буде написати заяву на відстрочку (у двох екземлярах, на одному з яких представник ТЦК повинен проставити підпис, дату та вхідний номер) і зареєструвати її у ТЦК до того, як почнете проходити ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    24.4%

    Вітаю Вас!

    Доброго дня! Допоможіть будь ласка получив на роботі наказ для заміни облікових даних віськоматі ! Що потрібно знати,які документи потрібні передать ,а що ні? З наказом ознайомлений! Також на роботі видали бронь 6 місяців, являюсь студентом денної форми навчанняЧи можуть без мене внести ці дані передавши по електронній пошті! Дякую!

    Які саме облікові дані вони вимагають змінити? Попросіть, аби Вам видали копію даного наказу, бажано з ним ознайомитися. Якщо Ви розписались у наказі, тоді Вам потрібно з'явитися. Хоча не зовсім зрозуміло, чи була у даній ситуації вимога ТЦК у вигляді розпорядження.

    Втім, Вам дійсно немає чого побоюватись. У Вас гарантовано наявні 2 підстави для відстрочки від мобілізації - за фактом студентства та по броні. Раджу просто підготувати заяву про оформлення відстрочки від мобілізації (зразок за потреби надам), а також копії всіх документів.

    Ризиків для Вас не бачу від слова зовсім.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України