Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 декабря 2023, вопрос №98799

Як правильно поводитись та як правильно написати пояснення про відмову від виконання бойового наказу за станом здоров’я

Доброго дня, я Технік-водій підрозділу державної прикордонної служби. Підкажіть будь ласка, мене сьогодні відправляли на 0, але я сказав що на даний час не можу виконувати бойові задачи на позиції за станом здоров’я, що в мене є скарги на біль у спині та скарги на високий артеріальний тиск. Як мені правильно записати письмове пояснення? Чи є мої дії правомірними? Є заключення Компьютерної томографії, запис у амбулаторній картці від невропатолога(цивільного), рекомендації від невропатолога на до обстеження, та обмеження навантаження.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    По-перше Ви повинні подати рапорт на ім'я командира про направлення Вас на проходження повторної ВЛК у зв'язку зі значним погіршенням стану здоров'я.

    По-друге, відмовитись від виконання наказу Ви не можете, бо будете притягнуті до кримінальної відповідальності.

    Проте, Ви маєте право подати рапорт до командира про роз'яснення наказу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви подавали рапорт про погіршення стану здоров'я та направлення на ВЛК? Загалом не раджу писати саме наказ, а як вірно Ви зазначили рапорт про неможливість виконання наказу за станом здоров'я. Але попередньо зверніться до медиків.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України