Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 19 декабря 2023, вопрос №98968

оформлення спадщини знаходячись за кордоном

Доброго дня,
питання про спадщину. Є оформлений на мене моєю бабусею у державного нотаріуса документ про спадщину - бабусина квартира. Я живу за кордоном, в Чехії. Змоги подати документи на спадщину через українське консульство чи приїхати для її оформлення в Україну немає. Скажіть, будь-ласка, чи можу я написати на українській мові на маму довіреність (мій підпис під якою завірить чеський нотаріус) на право займатися оформленням спадщини від мого імені? Чи буде визнаватися печатка чеського нотаріуса? Якщо завірити печаткою чеського нотаріуса недостатньо, то що потрібно зробити ще? Дякую

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Довіреність посвідчена в іноземного нотаріуса повинна відповідати вимогам законодавства України та легалізована в установленому законодавством порядку.

    Євген Клиент 4 месяца назад

    Добрий день, дякую за відповідь. Що саме означає "повинна відповідати вимогам законодавства України та легалізована в установленому законодавством порядку"? Які конкретно вимоги? Що потрібно зробити?

    Гордієнко Юрій Петрович
    Гордієнко Юрій Петрович 4 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 20 лет опыта

    Доброго дня, Євген!

    Довіреність на ведення спадкової справи Ви можете оформити і за кордоном. Закордонні нотаріуси просять зразок такої довіреності від нотаріуса, у якого буде відкрита спадкова справа.

    Однак, Заяву про прийняття спадщини Ви повинні оформити особисто (у консульській установі, або у нотаріуса), а вже представник може подати її до нотаріуса в Україні.

    З повагою, адвокат Юрій Гордієнко.

    Звертайтеся!..

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгне!

    Заяву на отримання спадщини треба оформити в українському консульстві за місцем перебування. Далі її треба надіслати нотаріусу в Україні, який буде вести Вашу спадкову справу.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України