Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 20 грудня 2023, питання №99065

Доброго дня в мене таке питання, не знаю до кого звернутися, чи можна навчатися у школі 10 та 11 класі та одночасно в коледжі?

Доброго дня в мене таке питання, не знаю до кого звернутися, чи можна навчатися у школі 10 та 11 класі та одночасно в коледжі?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Софія!

    Ви не можете здобувати повну загальну середню освіту в декількох закладах одночасно.

    З повагою, адвокт Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Таких прецедентів не зустрічав. Яким чином Ви будете поєднувати таке навчання та де зберігатимуться Ваші документи. Думаю, це практично неможливо втілити.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 4 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Недавно практикувалось навчання в училищах і технікумах одночасно з навчанням у вечірніх середніх школах. Воно виглядало, в основному, законним.

    Проте не можна навчатись в старших класах денної загальноосвітньої школи та поступити до коледжу і навчатись в коледжі, якщо коледж не організовує навчання у вечірній школі. В коледжі та середній школі потрібно вчитись на денній формі навчання, чого не можна встигнути при навчанні в двох таких закладах.

    Якщо до того коледжу поступають після здобуття базової загальної середньої освіти, то коледж має організувати викладання загальноосвітніх предметів середньої освіти. Якщо до того коледжу поступають після здобуття повної загальної середньої освіти, то не потрібно в коледжі викладати загальноосвітні предмети.

    Можливо, що після закінчення коледжу видають диплом, проте не видають атестату про здобуття повної загальної середньої освіти, а Вам потрібний атестат для поступання до іншого навчального закладу. Ви можете спробувати пред'явити замість атестату диплом коледжу заявивши, що там Вам викладались і загальноосвітні предмети повної загальної середньої освіти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України