Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 22 грудня 2023, питання №99151

Как получить бронь на предприятии?

Здравствуйте, в 2018г проходил срочную службу в НГУ и после этого в военном билете написали зачислен в ОР-1. Сейчас работаю на предприятии, и в военно-учетном бюро сказали что ОР-1 не подлежит бронированию. Так ли это? Но я являюсь студентом (первое высшее образование).
Спасибо.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    На період мобілізації та на воєнний час резервістів не бронюють, так само заброньованих не приймають на службу у військовому резерві. Кого саме зараховують на службу у військовому оперативному резерві в особливий період. В ч. 2 ст. 25 Закону про мобілізацію зазначено:

    "Військовозобов’язані, зазначені у частині першій цієї статті, не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

    3. Порядок та організація бронювання, переліки посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, визначаються цим Законом, актами Президента України та Кабінету Міністрів України. Під час дії воєнного стану бронювання військовозобов’язаних може також здійснюватися за списком військовозобов’язаних, поданим у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку відповідним органом державної влади, іншим державним органом, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією, зазначеними в частині першій цієї статті.".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України