Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 26 декабря 2023, вопрос №99265

Зміни до статті 23, батько інвалід 2-гої групи

Доброї ночі. В мережі з'явився тест статті 23. Цікавить абзац: Які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І або ІІ групи та\або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи, за умови, що такі особи з інвалідністю обрали військовозобов'язаного для здійснення за ними догляду.
А саме, у нас тато працюючий інвалід 2гої групи, чи матиме син відсрочку, не подобається саме слово "догляду" адже фактично людина працюча і відповідно документів про необхідність догляду ніхто не видасть. Чи це навпаки позитивна зміна для осіб, які мають ще працездатних осіб, які могли б утримувати.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Слово "догляд" в даному випадку означає, що повинен бути документ, який підтверджує факт потреби у догляді. Одним з таких документів, наприклад, є довяідка ЛКК. Остання не є якоюсь надмірною чи новою вимогою.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Вікторія Клиент 4 месяца назад

      Отже, я вірно розумію, з цими змінами, якщо людина працездатна (за довідку ще раніше в лікарні дізнавались, сказали, що не видають тим хто може сам себе обслуговувати) то те що вона має інвалідність ІІ групи, вже ніяким чином не допоможе сину отримати відсрочку ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, в даному варіанті законопроекту - інвалідність + догляд. Але чекаємо на зміни. Там будемо бачити.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Треба чекати остаточних змін. Явно, що у такій редакції дана норма є доволі дискусійною. Думаю, вона має бути видозмінена.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    • Вікторія Клиент 4 месяца назад

      Я так розумію, дуже великий ризик, що якщо особа сама себе обслуговує, то її син вже не зможе мати права на відсрочку... щось я вже не вірю в те, що вони можуть написати нормально і недискусійно, бо чим в їхньому розумінні "зрозуміліше" тим менше розуміння стає у населення


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України