Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 26 грудня 2023, питання №99344

Відстрочка від мобілізації аспірантів

Я закінчив бакалавр за спеціальністю "Туризм", магістратуру за спеціальністю "Міжнародна економіка", навчаюсь на аспірантурі за спеціальністю "Міжнародна економіка". Чи матиму я відстрочку, згідно останніх змін у законі? Я на аспірантурі навчаюся за спеціальністю однаковою як в магістратурі ( магістратура є попереднім рівнем аспірантури). А впливає те, що бакалаврат інша спеціальність, чи тільни впливає спеціальній попереднього рівня навчання?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Думаю, що все ж таки мова йде про спеціальність попереднього рівня, тобто у Вашому випадку про магістратуру.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно законопроекту 10378 призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої̈ та вищої̈ освіти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий за однією спеціальністю (фахом), а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

    Тому, якщо Ви навчаєтесь на аспірантурі по тій же спеціальності, що і магістратура - Ви матимете право на відстрочку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю

    Там розмито написано. Не зрозуміло, чи потрібно, аби і бакаларв, і магістр, і аспірантура була одного фаху, чи достатньо тільки магістра та аспірантури. Треба чекати подальшо руху щодо цього законопроєкту.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України