Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 31 грудня 2023, питання №99545 400₴

Відстрочка у зв'язку з навчанням

Доброго дня всім юристам цього сайту! Маю таке питання. Якщо я навчаюсь у вищому учбовому закладі на магістра по іншій спеціальності ніж та, яку я вивчав раніше, чи встигну я отримати відстрочку до прийняття нового закону?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Вячеславе!

    У разі підписання Президентом законопроекту 10378 у тій редакції, яку він має станом на зараз Ви на жаль можете втратити право на відстрочку, оскільки навчаєтесь за рівнем освіти хоч і вищим за раніше здобутий, але за іншою спеціальністю.

    У прикінцевих положеннях вищезгаданого законопроекту зазначене, що студенти, які навчаються у закладах освіти та мали право на відстрочку на час навчання, у разі втрати цього права відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» мають право завершити навчання до кінця навчального року з дня набрання чинності цим Законом.

    Отже, для того, аби мати відстрочку й надалі, незалежно від того, як швидко буде прийнято законопроек, Вам потрібно поспішити оформити її саме зараз!

    В цьому випадку, які б зміни не відбулися з Вашою підставою для відстрочки в найближчому майбутньому, на захисті Ваших прав буде стояти стаття 58 Конституції України, яка зазначає, що закон зворотної дії у часі не має.

    Для оформлення відстрочки Вам потрібно подати заяву до ТЦК та додати до неї наступні копії документів:

    довідку форми ф 20,

    наказ про зарахування до ВНЗ

    студентський квиток

    контракт (за наявності).

    Після подання заяви Вас, скорше за все, направлять на проходження ВЛК. У зв’язку з цим дуже важливо подати та зареєструвати заяву на оформлення відстрочки до того, як Ви почнете проходити вищезгадану комісію. Заяву потрібно подати до ТЦК у двох примірниках, на одному з котрих представник військкомату повинен проставити вхідний номер. Це буде означати, що Ваша заява прийнята.

    Як варіант, можете направити заяву Укрпоштою замовним листом з описом вкладення, але це не буде так прогнозовано, як персональне подання заяви.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України