Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 06 января 2024, вопрос №99712

Штраф за транзитні номери

Поліція зупинила автомобіль на транзитних номерах, коли запитали причину зупинки, сказали, що є орієнтування. Коли попросили показати, то поліцейський показав якийсь благк на телефоні, без ніякого підпису і печатки, просто фото. Після чого виписали штраф, що ніби авто перебуває на "лівих номерах", хоча номера скрізь вписані, є навіть дорученя на керування від фірми. Чи праврмірна дія поліції? Чи можна оскаржити штраф?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Оскаржити можна або в Департамент поліції, де працюють патрульні, або до суду..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго Вам вечора. Вам слід бути обережною та не наражатись на небезпеку. Вам краще оскаржувати складення протоколу по адмінправопорушенню до органу, що розглядає справи про це адміністративне правопорушення, а якщо це не дасть користі-то до суду.

    Транзитні (червоні) номер є тимчасовими, їх термін дії-три місяці. Якщо перевищили термін для використання тразитних номерів, то за таке могли оштрафувати.

    Положення щодо цього містяться в Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України, від 7 вересня 1998 р. № 1388. Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Строк державної реєстрації продовжується у разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях. У разі припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях власники зобов’язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом дев’яноста днів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України