Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 09 января 2024, вопрос №99844

Чи потрібна довіреність на авто для перетину кордону?

Доброго дня.

Я знаходжусь в Польщі і хочу, щоб мій автомобіль перегнали в Україну для продажу. Чи потрібно мені виписувати довіреність для особи, яка буде саме перевозити авто? Якщо так, то для яких митників вона потрібна (українських чи польських) - хочу зрозуміти, на якій мові її робити.

Заздалегідь вдячна за відповідь

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Ви хочете продати авто з подальшою перереєстрацією на іншу особу - Вам потрібно скласти генеральну довіреність для продажу авто.

    Щоб перегнати авто - для українських митників довіреність не потрібна.

    Держмитслужба України в своєму листі 08-6/17-01-04/7/3471, роз’яснила, що достатнім для перетину кордону на чужому авто є відповідне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Олена Клиент 3 месяца назад

      Дякую за відповідь!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України