Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 09 января 2024, вопрос №99857

Зняття з військового облику

Доброго дня. Маємо таку проблему. Я і мій напарник військовослужбовці. Маємо ГО, реєстрація в Житомирськой області. Навесні купили автівку на ГО, купили і реєстрували в Хмельницькой області, там і ставили на військ.облик. Машинка працює, я користуюсь автівкою для бойових завдань. Зараз приїхали до Києва, вирішили перереєструвати машину на мене. Але в ТЦК кажуть, що (а) не можуть зняти, бо немає загальной бази, (б) взагалі автівку мав брати на облик Житомирський ТЦК і (в) вони не знають, куди нам їхати і що робити.
Тож питання: куди їхати і що робити? :) Чи можна зняти ії з облику без роз'їздів всею країною, може поштою чи як, ми і так маємо небагато вільного часу...

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Зняти авто з військового обліку можливо тільки особисто, тому починати Вам потрібно саме з цього. Без зняття з обліку Вам не вдасться переоформити авто.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ольга Клиент 3 месяца назад

      Дякую. Питання в тому, де саме це робити? Там, де зареєстрована ГО, чи там, де ставили на облік автівку? Це правда, що в Києві не можна це зробити, що вони не мають загальной бази, і треба їхати знимати в інше місто?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Доброго дня!

        Знімати авто з військового обліку Ви повинні саме там, де на облік його ставили. Як Ви будете знімати авто у Житомірському ТЦК, якщо поставили його на облік в Хмельницькій області? Житомирський ТЦК відповість Вам те саме, що і Київський.

    Ольга Клиент 3 месяца назад

    Дякую, зрозуміла. Сподівалась, що все ж таки вони мають єдину базу і можуть зробити це дістанційно через звернення в Києві. Але ні :)

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      На жаль, такої бази не існує.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України