Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 10 января 2024, вопрос №99883

Как выехать с документом про догляд и отсрочкой по 23-й

Добрый день.
Подскажите пожалуйста, у внука есть справка про компенсацию за догляд на непрофессиональной основе. Она датирована декабрем 2023. Также у него есть документ про отсрочку ТЦК, полученный в сентябре 2023.
Но отсрочка получена по причине учебы в университете, а не причине догляда.
На границе говорят, что по новым распоряжениям пускают только с отсрочкой + необходимый для выезда документ.
Может ли это послужить отказом в пересечении границы?
Или нет разницы какая причина получения отсрочки, если статья одинаковая (23) в том и том случае.

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви вже пробували перетинати кордон? Отримали письмову відмову? Скільки років чоловіку?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Агнія!

    Почну, звісно, з того, що відповідні вимоги ДПСУ є незаконними, оскільки Правила перетину кордону передбачають перелік документів, в який не включена документально оформленна відстрочка від ТЦК.

    Жодних роз'яснень від ДПСУ, як і від інших органів влади з цього приводу не було. Якщо йти за логікою, то прикордонники вимагають від військовозобов'язанних документ, який підтверджує, що останні не підлягають мобілізації та оформили відстрочку в ТЦК. У вашого онука такий документ є, проте він оформлений не підставі здійснення постійного догляду, а на підставі навчання, а як Вам відомо, студенти, навіть при оформленій відстрочці, права виїзда за кордон не мають. Тому, на мою думку, з цим може виникнути проблема на кордоні. Проте, це лише моя думка, оскільки ще раз наголошую на тому, що жодних роз'яснень з цього приводу не надавалось.

    Щоб мати хоч якусь інформацію, раджу Вам звернутись на горячу лінію ДПСУ, а також подзвонити саме на той пункт пропуску, де онук планує перетинати кордон.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України