Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нотаріат, 23 січня 2024, питання №100678

Довіренність на маму

Добрий день. Мені потрібна консультація або ж допомога. Я знаходжусь в Європі, в Посольство у нас просто не реально записатись, другий рік чекаю на свою чергу а часу уже немає.
Чи можливо зробити Довіренність на маму, дитині потрібно отримати паспорт громадянина України і закордоний паспорт. Їхати в Україну немає можливості(робота та навчання). Мені потрібна лише правильна довіренність, яку я можу тут у себе роздрукувати і завірити її у нотаріуса і поставити апостиль. Щоб вже точно все було вірно і прийняли її в Україні при подачі документів на паспорт.


https://fastdoc.com.ua/ua/doc/view/88_dovirenist-na-podannya-i-otrimannya-dokumentiv-zrazok-shablon/

Відповіді юристів (5)

    Богун Сергій Павлович

    Довіреність повинна відповідати вимогам законодавства України та містити всі необхідні повноваження, які Ви доручаєте своєму представнику.

    • Марина Клієнт 3 місяці тому

      Чи можливо довіренність замовити онлайн? А тут вже її роздрукувати, поставити підпис і завірити Апостилем?

      • Богун Сергій Павлович

        Її необхідно посвідчити у місцевого нотаріуса.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марина!

    Текст довіренності повинен надати нотаріус в Україні. Для того треба, аби особа, яка за Вашим дорученням це робила, звернулась до нотаріуса, що буде завіряти переклад.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Марина Клієнт 3 місяці тому

      Добрий день Айвазян!

      Моя мама може піти до нотаріуса і зробити все це? Мені лише потрібен вірний текст, щоя його тут роздрукувала(мені дозволили на українські мові), пішла до нотаріуса і поставила перед ним свій підпис а він підтвердив це і завірив Апостилем. Все це може бути на українській мові, йому головне, щоб я поставила перед ним підпис свій.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України