Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 23 січня 2024, питання №100683

Визнання батьківства з врахуванням не співпадіння імені батька в свідодстві про народження.

Доброго дня, підкажіть як пройти процедуру визнання батьківства, у випадку якщо ім'я та по-батькові чоловіка не співпадає з данними в свідодстві про народження. Данні про батька внесені згвдно ст 135 сімейного кодексу. На момент народженя дитини і перші 6 років її життя не жили з батьком, тому і данні в свідодстві не співпадають. В зв'язку з війною і з тим що чоловік є військовослужбовцем вирішили почати спільне проживання і відповідно одружились, але тепер виникає питання як визнати батьківство і внести зміни в свідодство про народження.

Одразу доповню, РАЦС сказали що тільки через процедуру усиновлення, але це складно в зв'язку з відсутністю часу на проходження всіх лікарів, для отримання висновку про стан здоров'я, знову ж таки нагадую, чоловік військовослужбовець, знаходиться майже завжди на 0.

Якщо це можливо через суд, і є юрист який може зайнятись даною справою, то готові до співпраці. Враховуйте що можливість чоловіка приймати участь в форматі офлайн дуже рідка.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталіна!

    Питання зміни батьківства вирішується в судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо дані про батька були вказані зі слів матері, то матір та біологічний батько дитини тепер точно мають право звернутись до суду. В таких випадках матір та біологічний батько звертаються спочатку до РАЦС, але Вам в РАЦС відмовили визнавати батьківство. Тому Ви маєте право сама чи разом з біологічним батьком звернутись до суду. Судово-генетична експертиза в таких випадках проводиться.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України