Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 23 січня 2024, питання №100708

Право на відстрочку (ВНЗ денна форма) та бронювання.

Добрий вечір, шановні юристи!

Маю таке цікаве питання.

Півроку тому роботодавець надав витяг з наказу Мінекономіки про бронювання з датою закінчення 21 січня 2024 року.
Подавались списки з переліком співробітників для нового погодження Генштабом за місяць до дати дедлайну, але вони кілька разів повертались із зауваженнями.

Пройшовши мною ВЛК в грудні 2023 року і визнавши мене придатним, сумлінні працівники ТЦК виписали повістку на відправку на 22 січня 2024 року (тобто на наступний день після закінчення підстав для відстрочки).

В листопаді 2023 року я вступив у ВНЗ на другу вищу освіту і заявив про свої права на відстрочку від мобілізації, подавши документи завчасно до дати повістки на мобілізацію.

Працівники ТЦК 6 годин мене тримали в себе і доказували що моя підстава вже не є підставою згідно зареєстрованою в Раді законопроєкту, але все ж таки надали мені відстрочку від призову до закінчення поточного воєнного стану (до 14 лютого 2024 року).

Питання моє в тому, що буде з майбутнім бронюванням на підприємстві, адже списки вже знаходяться в Генштабі на погодженні?

Чи буде відмова на рівні Генштабу, чи забронюють мене, а відмова буде вже на рівні місцевого ТЦК, до якого я відношусь?

Дякую.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Не бачу підстави для відмови Генштабу у Вашому бронюванні. Вас забронюють і відповідна бронь буде дійсною на протязі 6 місяців. Отже, після 14 лютого Ви повинні надати ТЦК або витяг з Наказу Мінекономіки для отримання відстрочки, або документи, що підтверджують Ваше право на відстрочку у зв'язку із навчанням.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як юристи можуть відповісти на те, що буде з Вашим бронюванням. Нам це точно невідомо. Можливо Вас забронюють, якщо пощастить. Очікуйте, скоро буде результат. Якщо Вас забронюють, ТЦК вже не відмовить. Крім того, як здобував освіти Ви маєте право на відстрочку від мобілізації.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України