Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 24 січня 2024, питання №100721

Мобілізація тцк не за місцем реєстрації

Добрий день. Чи має право тцк сп мобілізувати не за місцем реєстрації. Чи мають вони право виганати проходити медкомісію не за місцем реєстрації. І видавати мобілізаційне розпорядження не за місцем реєстрації. Якщо людина не біжанець, не переселенець, не внутрішньопереміщена особа. А просто проїздом.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    По ідеї так не повинно бути, але, на жаль, зараз на це ніхто не звертає увагу. Так що можуть і не по місцю реєтрацію направити на ВЛК і в тому ж ТЦК мобілізувати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Іван Клієнт 3 місяці тому

      А якщо так роблять то можна якось оскаржити?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        На жаль, таке оскарження, скорше за все, не буде мати перспективи. Хіба що час і нерви втратите.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, мають право, на жаль. І я особисто знаю людей, які були мобілізовані не за місцем реєстрації, а відвідували певний населений пункт проїздом.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України