Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 25 січня 2024, питання №100800

Як оформити акт догляд за інвалідом родича для отримання відстрочки ??? Куда подавати документи і хто має оформляти документи для отримання акту по догляду ???

Я є військовозобов'язаний потрібно подати документи до ТЦК. Як оформити догляд за інвалідом 2- гої групи родича ( батька ). Хто має подавати документи і куда для оформлення акта догляду за інвалідом 2-гої групи. Для оформлення відстрочки від мобілізації до ТЦК та СП ???

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Заяву на отримання встановлення факту здійснення догляду Ви повинні подати до виконавчого комітету міської або сільської ради.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Володимир Клієнт 3 місяці тому

      А так батько вже самостійно, сам від себе написав заяву та подав, але я заяву не писав.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Хто хоче отримати відстрочку і за ким буде здійснюватись догляд?

        • Володимир Клієнт 3 місяці тому

          Я син військовозобов'язаний маю намір здійснювати догляд за батьком 2-гої групи інвалідності для отримання відстрочки від ТЦК та СП. Батько вже самостійно сам від себе написав заяву і подав документи для отримання "акту по догляду за виїзд за кордон ", яка є підставою для отримання відстрочки. Але я заяву не писав і не підписував та не подавав.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Все, Андрію! Тепер все зрозуміло. Якщо батько подав заяву на акт, то Вам вже не потрібно. Тепер Ви повинні чекати на комісію, яка прийде до Вас додому, проведе обстеження умов проживання і видать акт про встановлення факту здійснення догляду. Далі Ви повинні будете написати заяву про оформлення відстрочки та надати її до ТЦК разом з підтверджувальними документами.

            • Володимир Клієнт 3 місяці тому

              Так акт по догляду буде не дійсний оскільки я заяву не писав, а це свідчить про те, що статусу доглядальника я не маю !

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Акт догляду буде дійсний, оскільки факт встановлення догляду видадуть із записом, що Ви здійснюєте догляд за батьком. Не має різниці хто пише заяву.

            Акт встановлення факту здійснення догляду складається на підставі звернення особи з інвалідністю І чи ІІ групи або особи, яка здійснює догляд, до районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради із заявою про здійснення особою такого догляду. У випадку, якщо особа з інвалідністю І чи ІІ групи є взятою на облік внутрішньо переміщеною особою, звернення із заявою про здійснення догляду подається за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи. На підставі такого звернення особи з інвалідністю І чи ІІ групи або особи, яка здійснює догляд, районною, районною у мм. Києві та Севастополі держадміністрацією, виконавчим органом сільської, селищної, міської ради не пізніше ніж протягом п’яти робочих днів після надходження заяви складається акт встановлення факту здійснення догляду в довільній формі. Зазначений акт надсилається заявнику або видається особисто за його бажанням;

            • Володимир Клієнт 3 місяці тому

              Повинна бути моя згода ! Без моєї згоди акт буде недійсний !

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Тоді подайте ще одну заяву від себе, якщо вважаєте за потрібне.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України