Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 26 січня 2024, питання №100883

Чи можна відмовити віддавати майно власнику з гардеробу?

Я передав на зберігання до гардеробу верхній одяг. Пізніше гардеробниця відмовилась повертати майно. Чи є така дія неправомірною? Чи можна визначати правилами закладу, що при певних умовах верхній одяг повертати заборонено?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як це відмовилася повертати майно? Звичайно, що це незаконно. По суті, це злочин!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Мені не вистачає подробиць. Як саме це сталося? Що було при тому сказано? Коли це було і в якому закладі?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клієнт 3 місяці тому

      Це відбулось у закладі освіти. Після моєї вимоги, потребували будь-якого старшого, щоб просив замість мене. Директор закладу пояснює це вимушеними мірами, щоб студенти не покидали заклад до закінчення навчального процесу. Але у дійсності виходить, що, навіть, при нагальній потребі, наприклад за станом здоров'я, або з дозволом від педагога, який не може бути фізично присутнім біля гардеробу, верхній одяг отримати також неможливо.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це незаконне абсолютно розпорядження директора! Він повинен або внести в нього суттєві уточнення, або взагалі його скасувати. Рекомендує подати скаргу до теруправління освіти чи до МОН.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України