Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нотаріат, 27 січня 2024, питання №100901

Компенсація за зруйноване майно.

Доброго дня! В мене у бабусі зруйноване майно у зв'язку з бойовими діями. Подали 06.01.2024 заявку в Дії Євідновлення на зруйноване майно та на виплату компенсації. Вона єдиний власник. Але 08.01.2024 бабуся померла. Сертифікат на житло ще не сформувався. Я її спадкоємець. Чи передається сертифікат на житло у спадщину, якщо він не сформований? Є тільки заявка в Дії на виплату. Як діяти в такій ситуації?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ярославе!

    Передається у спадщину зруйноване майно, а вже разом з ним і сертифікат, що дає право на компенсацію у зв'язку з його руйнацією.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства отримувачами компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна є спадкоємці власників пошкоджених/знищених об’єктів нерухомого майна.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України