Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 03 лютого 2024, питання №101393

Як оформити постійний догляд за пенсіонером-інвалідом 2 групи

Вітаю, підкажіть, будь ласка, як правильно оформити постійний догляд за інвалідом 2 групи.
Ситуація наступна. Матір вступила в пенсійний вік півроку тому. Рік тому їй дали інвалідність другої групи по онкології. Супутні проблеми зі здоров'ям ще до того не дозволяли їй самостійно виконувати більшість хатніх справ. Коли давали інвалідність, у висновку МСЕК не написали про потребу в догляді. Є батько, також пенсіонер вже п'ять років. Батько з матір'ю живуть разом, але прописані окремо. Я живу окремо від них (в одному місті), але прописаний разом з матір'ю. Регулярно допомагаю їм по господарству та фінансово (доки працював, на даний час в пошуку роботи). Через місяць треба буде переоформлювати відстрочку. З огляду на те, що абзац 11 статті 23 ЗУ Про мобілізацію планують викреслити із нового закону (хоча його напевно що й не приймуть, та все одно краще перестрахуватися), постало питання оформлення догляду. Вивчаючи це питання, вичерпної інформації саме по моїй ситуації не знайшов, лише те, що на постійний догляд мають право інваліди 1 групи та пенсіонери з когнітивними порушеннями. Підкажіть, як діяти в цій ситуації?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Побачимо, як будуть виглядати зміни, бо ще зарано про це говорити. Наразі для оформлення постійного догляду Вам треба мати від матері довідку ЛКК форми 080-4 та витяг з Реєстру територіальної громаби про спільну реєстрацію.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    НАРАЗІ ВИ НЕ МАЄТЕ ПРАВА НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Для оформлення постійного догляду Ваша мати повинна отримати висновок про потребу в догляді. Але з 2-ою групою інвалідності це буде ой як не просто зробити.

    Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України