Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 04 лютого 2024, питання №101471

Чи можна переоформити авто без нового власника?

Колись була власницею автомобіля, потім його продала. У свідоцтві про реєстрацію автомобіля вказане моє ім'я. Наскільки мені відомо, цю машину вже кілька разів перепродавали і оформляли документи.
До мене звернувся чоловік, який хоче переоформити авто. Я мешкаю в Дніпрі, він в іншому місті і не може приїхати. Він пропонує, щоб я тут (у Дніпрі) переоформила на нього довіреність на машину (свої данні, паспорт він скине мені онлайн), витрати він мені потім компенсує. Чи взагалі можливо оформити довіреність на авто без присутності у нотаріуса нового власника?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Для посвідчення довіреності необхідний лише довіритель.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Так, довіренність можна оформити на нового розпорядника авто без його присутності. А Вас не турбує, що всі штрафи за порушення ПДР будуть приходити на Ваше ім'я, як на справжнього власника авто?.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Катерина Клієнт 2 місяці тому

      ВІтаю! Турбує. тому хочу зайнятись цим питанням.

      А не підкажете, які документи потрібні при переоформленні авто у нотаріуса?

      Дякую.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України