Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 09 лютого 2024, питання №101844

Переоформлення українського автомобіля який знаходиться закордоном

Добрий день.
Питання наступне: автомобіль знаходиться закордоном, я теж знаходжусь закордоном, я являюсь власником автомобіля.
як переоформити автомобіль на члена родини не заїжджаючи на територію України?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Для того треба звертатись в сервісний центр МВС і наявність авто при тому обов'язкова.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Саша Клієнт 2 місяці тому

      Потрібно передати право власності на даний автомобіль члену родини який знаходиться в Україні, але при цьому залишити автомобіль в Польщі і користуватися ним далі.

      На скільки я знаю Законопроект № 9498 ще не прийнято, яким передбачено передачу права власності на автомобіль виключно після його перереєстрації на нового власника.

      То ж чи достатньо буде того що власник в Польщі напише договір дарування на члена родини який знаходиться в Україні, завірити цей договір у польського нотаріуса, перекласти договір на українську мову у присяжного перекладача і відправити цей договір в Україну до нового власника? Після цього новий власник напише довіреність на право керувати і розпоряджатися цим автомобілем старому власникові і відправить в Польщу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України