Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 10 лютого 2024, питання №101895

Аспірант.Платне навчання. Законопроект 10449.

Поступив на аспірантуру на платне, в 2023..
після вступу пройшов влк, отримав відстрочку до 2027.
Закінчив перший семестр

Тепер я втрачаю її, і маю можливість закінчити тільки цей навчальний рік?
Наскільки це правомірно, чи можна оскаржити і взагалі буде цікавий погляд на цю ситуацію.
Дякую

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Не поспішайте сильно хвлюватись з цього приводу. Ця зміна до закону викликала багато критики з боку представників владної фракції у ВРУ. Так що побачимо, який буде кінцевий варіант.

    Щодо оскарження... Це теж можливий шлях, але він пов'язаний зі зверненням до Конституційного суду. Складно, дуже довго і не передбачувано за результатом.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю!

    Ще не відомо в якому остаточному виді буде прийнятий законопроєкт 10449. Можливо, внесуть правки та аспіранти на контрактній формі навчання матимуть право на відстрочку як і раніше. Адже вбачається явна дискримінація.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України