Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 10 лютого 2024, питання №101939

Постановка автомобиля на учёт.

Какие санкции будут если не поставить автомобиль на учёт после вступления в право наследования. То есть тех паспорт будет на покойном. Но при этом не выезжать на дороги общего пользования. Можно его будет поставить на учёт потом при необходимости или только в 10 дневный срок?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Це було б некоректно..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства Ви можете користуватися авто лише після державної реєстрації, без реєстрації це заборонено.

    Крім того за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

    Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Строк державної реєстрації продовжується у разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях. У разі припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях власники зобов’язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом дев’яноста днів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України