Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 лютого 2024, питання №102517 250₴

ТЦК и СП затягивает выдачу военно-учётных документов

Доброго времени суток!Подал все необходимые документы в ТЦК 27 января 2024 года для постановки на воинский учёт(у меня было приписное) и оформления отсрочки от мобилизации(многодетный отец).Старшей дочери в июле этого года исполняется 18 лет и я теряю право на отсрочку(у меня трое несовершеннолетних детей).Есть ли законный способ ускорить получение военно-учётного документа и оформление отсрочки до окончания действия основания для этой отсрочки(т.е. до достижения дочкой 18 лет)?Нужно ли обращаться к услугам адвоката для ускорения процесса получения нужных документов от ТЦК?Планирую успеть выехать заграницу на законных основаниях.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Юліан!

    По-перше, до липня ще багато часу і ТЦК точно не зможуть тягнути з видачею військово-облікового документа та оформленням відстрочки ще чотири місяці.

    По-друге, ТЦК має право розглядати Вашу заяву на відстрочку упродовж місяця, як це зазначено у Законі України "Про звернення громадян". Останній може продовжити розгляд ще на два тижні, проте повивнен письмово повідомити Вас про це.

    Згідно з частиною першою статті 15 Закону органи державної влади, місцевого самоврядування та їх посадові особи, керівники та посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, до повноважень яких належить розгляд заяв (клопотань), зобов'язані об'єктивно і вчасно розглядати їх, перевіряти викладені в них факти, приймати рішення відповідно до чинного законодавства і забезпечувати їх виконання, повідомляти громадян про наслідки розгляду заяв (клопотань).

    Відповідь за результатами розгляду заяв (клопотань) в обов'язковому порядку дається тим органом, який отримав ці заяви і до компетенції якого входить вирішення порушених у заявах (клопотаннях) питань, за підписом керівника або особи, яка виконує його обов'язки.

    Рішення про відмову в задоволенні вимог, викладених у заяві (клопотанні), доводиться до відома громадянина в письмовій формі з посиланням на Закон і викладенням мотивів відмови, а також із роз'ясненням порядку оскарження прийнятого рішення.

    Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання.

    Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

    По-третє, при порушенні строків відповіді на Вашу заяву Ви можете написати скарги до вищестоячого ТЦК та МОУ. Так само Ви маєте право звернутись до ТЦК, в якому перебуваєте на обліку, із заявою про причини затримання видачі Вам ВОД та оформлення відстрочки. Проте в даному випадку Ви знову стикаєтесь з місяцним строком відповіді на Вашу скаргу.

    По-четверте, адвокат може направити до ТЦК адвокатський запит, відповідь на який, військомат повинен надати протягом 5 днів. Як правило адвокатський запит є більш дієвим та швидким.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юлиан Клієнт 2 місяці тому

    Благодарю за помощь!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України