Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 26 лютого 2024, питання №102812

Що робити, якщо після продажу авто новий власник не переоформив його на себе?

Доброго дня! Прошу допомоги в такому питанні. Зараз перебуваю в Польщі, у мене було авто на українській реєстрації, яке потрібно було продати так, як немаю змоги виїхати з Польщі і не було потреби залишати авто у своєму користуванні. Виставила оголошення знайшовся покупець з України, хлопчина запевняв, що авто шукає для власного користування, він їде до родичів в Польщу і якщо йому авто підійде, то купить його, вивезе до України і там впродовж 2 тижнів перереєструє. Авто купив, ми заповнили лише польську купівлю - продаж, де вписали дані одне одного і дату та час продажу. Авто продала 11 січня, а вже 31 січня побачила його в групах для перепродажу, і це при тому, що власником залишаюся я. На звʼязок не виходить, ні на дзвінки не відповідає, ні на повідомлення. Я не знаю, як тепер мені бути, адже вже більше місяця авто в Україні, я власник, в разі якихось правопорушень я буду відповідачем. Підкажіть, будь ласка, куди звертатися? Які маю права в цій ситуації?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Кристина!

    Так буде продовжуватись і далі, поки новий власник не переоформить Ваше авто на себе.

    Для того, аби вийти з цієї ситуації Ви можете повідомити його, що подасте авто в розшук. Якщо він не відреагує, так і зробіть.

    з повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України