Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 28 лютого 2024, питання №102937

Помилка у водійському

Всім привіт.
Права 85го року. Старого зразку.

Вчора зупинили, виписали перший у житті штраф.
Вдома помітили, що у постанові вказане невірне імʼя. Вдивились в права і побачили, що в правах вказане не вірне імʼя. Підняли документи, помилка тягнеться з довідки про закінчення автошколи….

Що порадите робити?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Проблему можна вирішити тільки через СЦ МВС.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ігор Клієнт 2 місяці тому

      Чи не анулюють при цьому посвідчення? дуже переживаємо з цього привод

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        З якої причини його повинні анульовати? Коли посвідчення видавалось Ви ж пред'являли свій паспорт? Чи посвідчення водія видають спираючись на довідку з автошколи? Це не Ваша помилка, а помилка тієї особи, яка некоректно внесла дані до водійского посвідчення.

        • Ігор Клієнт 2 місяці тому

          На жаль не можемо передбачити дії працівників СЦ, тому й запитуємо..

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Інструкція про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0074-10#Text

            XIII. Анулювання посвідчення водія

            1. Підставою для анулювання посвідчення водія є:

            установлення факту оформлення та видачі посвідчення водія з порушенням вимог цієї Інструкції;

            установлення факту оформлення та видачі посвідчення водія на підставі підроблених чи фіктивних документів;

            установлення факту внесення до ЄДР МВС фіктивних відомостей про проходження особою підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації водіїв;

            позбавлення особи, що отримала посвідчення водія вперше, права на керування транспортними засобами в установленому законодавством порядку.

            2. У разі встановлення факту оформлення та видачі посвідчення водія з порушенням вимог цієї Інструкції чи інших нормативно-правових актів або на підставі підроблених чи фіктивних документів (відомостей) РСЦ МВС проводить службове розслідування щодо виявлених порушень. За результатами службового розслідування складається висновок про анулювання посвідчення водія.

            3. У разі встановлення фактів, визначених абзацами третім та четвертим пункту 1 цього розділу, уповноважені працівники ТСЦ МВС негайно інформують територіальні органи (підрозділи) Національної поліції України.

            4. Інформація про анулювання посвідчення водія вноситься до ЄДР МВС.

            5. Анульоване посвідчення водія підлягає здачі до ТСЦ МВС для його знищення в порядку, визначеному розділом XIV цієї Інструкції.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України